בשבוע שעבר הבת שלי חזרה מבית הספר עם המון תובנות, לאחר מפגש קצר עם תזונאית, שהגיעה ללמד את הילדים על ההשפעה שיש למזון שאנו אוכלים על הגוף שלנו. מלבד השמחה על כך, שבמערכת החינוך החליטו לשלב גם ביקור של תזונאית בתוכנית הלימודים השנתית, נדהמתי בעיקר לגלות איזו יכולת השפעה יש לאנשים חיצוניים על הילדים שלנו.
בכל פעם שאני ניסיתי לשכנע אותה להחליף את הממתק בפרי (שלא לומר ירק) היא נפנפה אותי מיד, אבל שעה עם מירי התזונאית הובילה להחלטות משמעותיות מצידה ואפילו להכרזה דרמטית על צמצום במספר הממתקים שהיא אוכלת ביום.
ההתלהבות של מיה מכל הנושא וההבנה שממתקים הם בעצם סוג של אויב, גרמה לי לתהות לגבי ההשפעה שיש לסוכר על העור הפנים שלנו…. לשם כך, פניתי לנטורופתית, שרי קפלן, כדי לבדוק מה הקשר בין אכילת מתוקים למצב עור הפנים.
תהנו.
מהו סוכר עושה לעור שלנו | שרי קפלן
כולם מודעים לנזק שגורמת קרינת השמש לעור. החל מהזדקנות מוקדמת של העור, כתמים ועד חלילה סרטן.
אבל מה לגבי סוכר בתזונה ?
ובכן, הגוף שלנו לא זקוק לסוכר בצורתו המעובדת והלבנה, להיפך.
העור שלנו מורכב משילוב של שני חלבונים, קולגן ואלסטין. הקולגן מעניק לעור את המבנה והנפח שלו ואילו האלסטין מעניק לו את גמישותו. צריכת סוכר מעובד גורמת למולקולות בגוף לשנות את צורתן. תהליך זה נקרא "גליקציה" ותוצריו הסופיים קרויים AGEs. ה- AGEs גורמים נזק לקולגן ולאלסטין והעור הופך נפול, רפוי ומקומט יותר.
מעבר לכך, נוגדי חמצון, אותם פיגמנטים שמעניקים לירקות ולפירות את צבעם ועשויים לשמור על בריאות העור, גם הם מתמעטים כתוצאה מתזונה עשירה בסוכר.
הבעיה היא, שהסוכר חבוי בכל כך הרבה מזון מעובד: לחם לבן, דגנים, יוגורטים, משקאות, ממרחים ואפילו חטיפים מלוחים. לכן חשוב להקפיד לקרוא היטב את תוויות המוצרים ותכולת החומרים המרכיבים אותם.
בנוסף, כדאי להתחיל לאכול מזון הקרוב ככל הניתן לצורתו הטבעית, שאותה נבראנו לעכל.
אמצו לכם כלל נוסף, לפני שאתם מוסיפים סוכר לשתייה החמה שלכם, או לפני שאתם בוחרים לשתות משקה קר שאינו מים, נסו לדמיין איך מרגיש עכשיו העור שלכם…
לפרטים נוספים, או תיאום פגישה עם שרי, אתם מוזמנים ליצור איתה קשר באמצעות הפייסבוק או בטלפון- 054-3554053.
תגובות פייסבוק
אין תגובות