סיטואציה– שישי בערב, ארוחה משפחתית אצל הורי, חדשות ברקע, ילדים משתוללים, אבא שלי מדבר על האח הגדול (עדיין!), אימא שלי ממשיכה להניח אוכל על השולחן, אני מפהקת ופתאום אחי הקטן מספר לי על ההיכרות שלו עם אריאל פוקסמן, עורך המגזין האמריקאי "Instyle" הנחשב, ושואל בנונשלנטיות טיפוסית אם אני רוצה לראיין אותו לבלוג שלי. סקופ ענק ומפתיע בשישי בערב!!!!!!
ברור שאמרתי כן.
לאלה מכם שלא ממש יודעים מי האיש ומה פועלו (יש כאלה??) להלן מספר עובדות:
- פוקסמן, נפרד בהצטיינות מאוניברסיטת הארוורד.
- הוא מתחיל לעבוד בתור עוזר מערכת ב"ניו יורקר" ומשם עובר ל- Instyle בתור עורך בכיר.
- ב-2004 פוקסמן הוא אחד המייסדים של המגאזין "Cargo" המייעץ לגברים מה כדי להם לרכוש בתחום ההלבשה, הנעלה וכדומה. ב-2006 המגאזין נסגר ופוקסמן חוזר לעבוד ב- Instyle הפעם בתור עורך ראשי.
- ב-2009 מגאזין פורבס הכתיר את אריאל כאחד מעורכי האופנה החזקים בתחום.
- ב-2010 פוקסמן מצדיק את מעמדו ועוקף את ווג ושאר המגאזינים המובילים, במחצית הראשונה של השנה, במספר המודעות הפרסומיות במגזין שלו.
בהתרגשות גדולה אני שאלתי- פוקסמן ענה, קבלו:
היי אריאל, מגאזין Instyle הוא אחד מהמגזינים המצליחים היום. מה הופך אותו להצלחה בשוק כל כך תחרותי?
פוקסמן- "א. יש לנו יחסי אמון עם הקוראים שלנו. אנחנו לעולם לא נכוון אותם לכיוון לא נכון. מעולם לא קידמנו טרנד שלא האמנו שהוא ישתלב בצורה טובה בחיי היום יום שלנו ושלהם.
ב. כיף יותר לקרוא מגזין שמסתכל על הדברים באופן חיובי ולנו יש ראייה חיובית! אנחנו לא דנים בסלבריטאים באופן רכילותי, או מתעסקים בצורה מגעילה לגבי מה שנחשב היום IN או OUT, חווית הקריאה אצלנו יותר נעימה לקורא.
ג. יש לנו גישה מאד שיוויונית והוגנת לכוכבים. ולכן כשסלבריטאי או מעצב אופנה רוצים לצאת עם ידיעה חדשה, הם יעשו את זה ב- Instyle".
החלק האהוב עליך ביום בתור עורך אופנה?
פוקסמן- " ללא ספק כשאני מגיע בבוקר למשרד. העוזרת שלי, ברוק, מוסרת לי תיקייה אדומה עם תדפיסים של מיילים, שהגיעו ביום הקודם, מכל אחד מ-11 מיליון הקוראים שלנו. אני מאוד אוהב לשמוע מהקוראים שלנו, הם מאוד מעורבים וחבורה נלהבת. זה גורם לך להרגיש שאתה עושה משהו נכון, כשהם מספרים לנו איך השפענו עליהם לרצות לנסות דברים חדשים."
איך עורך אופנה משתלב בתהליך של הפצת המגמות החדשות באופנה,
פוקסמן- "עורך אופנה עובד עם צוות קריאטבי (צלמים, מעצבי שיער, מאפרים, סטייליסטים) כדי ליצור את החזון למגמות האופנה החדשות. מי זאת הנערה? איפה היא נמצאת? מהי נקודת המבט האופנתית?. עורך האופנה מקפיד לוודא, שהצילומים שצולמו הם בקנה אחד עם הערכים והאסתטיקה של המגזין.
האם לעורכי אופנה יש השפעה על קביעת הטרנדים?
פוקסמן- "אם אנחנו מדברים במונחים של להכתיב מגמות, אז בעיני מגמות אינן מוכתבות. לצרכן יש דעה משלו ולעתים קרובות הלקוחה קונה ולובשת מה שהיא יודעת שעובד עבורה, גם אם זאת לא בדיוק המגמה המובילה באופנה לאותה עת. עורכי אופנה קולטים את מה שקורה בבתי האופנה, בתצוגות ובתרבות הפופ וברחוב כדי לגבש מראה אחיד ומקיף של מה שנחשב רענן ומודרני. זה פחות קשור לקביעת אורך חצאית אלא יותר על פתיחת העין של הצרכן לחידוש".
מהם שלושת הטרנדים שאתה מתלהב לגביהם לעונה הבאה?
פוקסמן- "הצבע בורדו, איפוק וצניעות שמאפיינים ליידי, שילובים של שחור וזהב".
מהו ה-"אל תעשה" העיקרי לעונת הסתיו/חורף הבאה?
פוקסמן- " ב- Instyle אנחנו לא מאמינים ב"אל תעשה", הכל באמת קשור לביטחון העצמי בידיעה של מה מתאים לך. דבר אחד אני אף פעם לא חושב שנראה נכון, הוא כאשר מישהו לובש מלמעלה עד למטה את אותו טרנד. זה לא בהכרח מפגין ביטחון".
איזו עצה אתה יכול לתת לנו בהקשר לסטיילינג?
פוקסמן-" העצה הכי הטובה שלי היא לא להסתבך בשאלה – מה מתאים לי מבחינת הגיל. זה חשש גדול שיש לנשים רבות. כשזה מגיע לבגדים, זה פחות קשור לגיל ויותר למה שמתאים לנשים בשלב מסוים בחייהן. הרבה מזה קשור לביטחון העצמי של אותה אישה במראה שלה וכיצד היא מתאימה את הבגדים לגוף שלה ולחיים האמיתיים שלה ביום יום. אם את בטוחה שיש לך רגליים הורסות, תראי אותם בלי קשר לגיל שלך!".
מי הוא המעצב הבא שצריך לשים לב אליו?
פוקסמן- " אני נרגש מאוד, מבין כל המותגים החדשים, לגבי : Suno (שימוש מדהים של בדים והדפסים), Jospeh Altuzarra (תחושה נהדרת של יוקרה צעירה ועכשווית) ופיטר פילוטו (תחושה מדהימה של חיוניות צבעונית).
מה משעמם אותך אצל מעצב?
פוקסמן- " משעמם אותי, כשאני הולך לתצוגה או לשואו רום בציפייה לראות משהו ויוצא שאני לא מופתע בכלל. זה לא אומר שמעצב צריך להמציא את עצמו כל עונה, אבל גם להיות עקבי, להראות לנו משהו חדש, לשנות את הדרך שאני רואה את מה שאתה עושה, אם זה על ידי שינוי הפרופורציה או הבדים או הגישה".
ושאלה אחרונה, כמו ישראלית אמיתית ונודניקית- אתה יהודי, ואף ביקרת בישראל בעבר, אז בוא נראה אותך- מה לדעתך מעצב ישראלי צריך לעשות כדי להציג בכל רחבי העולם?
פוקסמן- "מעצב ישראלי הוא כמו כל מעצב אחר. הוא או היא עומדים בפני אותם האתגרים. אני חושב שחשיפה באחד משווקי האופנה המרכזיים בחזית של קמעונאים ועורכי מפתח חיוני לנסיקה ולפוטנציאל של חשיפה מרבית".
תגובות פייסבוק
תגובה אחת
[…] pilotto” הבריטי, נתקלתי לראשונה בעקבות הראיון שקיימתי עם אריאל פוקסמן, העורך הראשי של מגזין Instyle האמריקאי. הייתי מאוד מאוכזבת […]